Wat is Video on Demand (VOD)?

Snel

Met Video on Demand hoef je niet eerst naar de winkel of wachten tot je download klaar is. Je kunt direct starten met kijken.

Voordelig

De kosten van Video on Demand zijn relatief laag. Vooral als je vaak films kijkt kan een abonnement je veel geld besparen.

Eenvoudig

Het lijkt misschien lastig, maar Video on Demand is erg eenvoudig in gebruik. Zet je TV aan en geniet direct.

Video on Demand (VOD)

Met Video on Demand (VOD) kan je films en series kijken, waar en wanneer jij maar wilt. Door middel van ‘streaming’ kan je direct beginnen met kijken, zonder eerst een DVD te moeten halen of een hele film eerst te moeten downloaden.

Video on Demand kent veel aanbieders, waardoor het lastig is om een keuze te maken. Om te bepalen welke aanbieder het beste bij jou past, is het verstandig om eerst te kijken naar welk prijsmodel jouw voorkeur uit gaat. Vervolgens is het belangrijk om na te denken op welk apparaat je naar films en series wilt gaan kijken. Indien dit op de televisie is en je beschikt niet over een Smart-TV, dan is het relevant om te kijken welke apparaten je in huis hebt. Heb je geen smart-tv, dan kan je evengoed een spelcomputer of laptop gebruiken om Video on Demand op jouw televisie te kijken.

De voordelen van Video on Demand (VOD)

Het gebruiken van Video on Demand kent veel voordelen ten opzichte van andere kijkmethodes. Wij sommen ze voor je op.

Veel keuzemogelijkheden

Er is een groot aanbod aan aanbieders. Hierdoor heb je keuze uit vele soorten aanbod.

Niet de deur uit

Een film of serie bestellen doe je vanuit jouw woonkamer. Niet meer de deur uit om naar de winkels of videotheek te gaan.

Veilig

Video on Demand kijken is veilig. Je hoeft geen rekening te houden met virussen, adware, etc. die je kan oplopen bij illegaal downloaden.

Kwaliteit

Kijk en luister altijd in hoge kwaliteit video en audio. Geen gedoe met ondertitels die niet goed lopen.

Kosten van Video on Demand (VOD)

Abonnement / Onbeperkt kijken

Bij sommige aanbieders, waaronder Netflix en Videoland, is het mogelijk om een abonnement af te nemen. Je betaald dan een vast bedrag per maand en kan zoveel films en series kijken als je wilt. Vooral voor mensen die veel films kijken is dit voordeliger dan het Prepaid model. Als je meer dan 3 á 4 films per maand kijkt, dan haal je het er al uit.
Het grootste nadeel van deze betaalmethode is dat de content van deze aanbieders vaak wat ouder is. Zo zul je bijna geen films tegenkomen die het afgelopen jaar in de bioscoop zijn geweest.

Prepaid kijken

Het Prepaidmodel is terug te vinden bij de meeste aanbieders van Video on Demand. Pathé Thuis en Movie MAX Online zijn voorbeelden van aanbieders die een prepaidmodel hanteren. Je betaald per film, aflevering of documentaire die je kijkt. In de meeste gevallen dien je hiervoor eerst tegoed op je account te zetten. De kosten per film of uitzending kunnen sterk verschillen afhankelijk van de aanbieder. Ook speelt de populariteit en leeftijd van de content een belangrijke rol in de prijs die je moet betalen.
De Prepaid-methode is het meest voordelig voor mensen die hooguit 2 á 3 films per maand kijken en graag naar de meest recente films kijken.

Ervaringen met Video on Demand

Ik werd erg enthousiast toen ik voor het eerst over Video on Demand hoorden. Er is erg veel keuze aan films en series en zelfs mijn ouders maken er gebruik van!- Davey, Video on Demand gebruiker
Video on Demand is ideaal voor mensen zoals ik die van series, films én documentaires houden. Zelf gebruikte ik HBO maar nu zit ik ook op Netflix, ik ben met beide diensten erg tevreden!- Eelco Wynia, Video on Demand gebruiker
Met Video on Demand hoef ik nooit meer een film te kopen omdat ik een abonnement heb bij MyPrime. Er staan ook series op maar die kijk ik nooit.- Mandy, Video on Demand gebruiker

Bekende aanbieders zijn o.a.

Netflix-logo-wat-is-video-on-demand

Videoland

Pathe-Thuis-logo-wat-is-video-on-demand

MeJane logo-wat-is-video-on-demand

c5df31c0-nl-ziet-logo-01-fc-rgb-72_07f02r07d02q000000

Crunchyroll-logo-wat-is-video-on-demand

Bekijk ook de beste films en series